meh ramai2 kita belajar macam mana nak pikat perut suami kita..Jangan bagi dia pi cari orang lain.. Klu tidak naya hidup kita ni...

Friday, 22 May 2009

AYAM PERCIK BATU PAHAT

M/S 6 LAST

Ayam Percik Batu Pahat
PDF Print E-mail
(89 votes)
Wednesday, 10 September 2008
Ayam Percik Batu Pahat
Ayam Percik Batu Pahat

BAHAN-BAHAN:

1 ekor ayam (potong empat)

2 biji kelapa (ambil santan)

10 ulas bawang merah (kisar)

2 batang serai (kisar)

2 cm halia (kisar)

2 sudu besar cili kering kisar

BAHAN PERAP:

4 ulas bawang merah (kisar)

2 cm halia (kisar)

Gula dan garam

1 sudu besar air limau nipis (secukup rasa)

CARA MENYEDIAKAN:

1. Perap ayam selama sejam, kemudian panggang.

2. Masak bahan-bahan yang telah dikisar bersama santan, garam, gula dan jus limau.

3. Tuangkan kuah di atas ayam dan bolehlah dihidangkan.

No comments:

Post a Comment

Followers