meh ramai2 kita belajar macam mana nak pikat perut suami kita..Jangan bagi dia pi cari orang lain.. Klu tidak naya hidup kita ni...

Friday, 22 May 2009

PARU SOS BEREMPAH

Paru Sos Berempah PDF Print E-mail
(37 votes)
Tuesday, 23 December 2008

Paru sos berempah

BAHAN-BAHAN:

500 gm paru (rebus dan potong nipis)

2 cawan santan pekat

3 sudu sos tomato

3 helai daun limau purut

5 cm lengkuas (ketuk)

2 sudu besar serbuk kari daging

5 ulas bawang putih (hiris)

6 ulas bawang merah (hiris)

2 sudu besar cili kering kisar


CARA MENYEDIAKAN:

1.Tumis bawang hingga naik bau dan garing.

2.Masukkan cili kisar. Tumis hingga pecah minyak.

3.Kemudian masukkan rempah kari dan sos tomato. Gaul sebati.

4.Masukkan pula paru, lengkuas, daun limau purut dan santan.Biarkan ia mereneh dan kuah

menjadi pekat.

5.Masukkan garam dan gula.

No comments:

Post a Comment

Followers